12. Jeugdwerk 12. Jeugdwerk
12a. Basiscatechese
Voor wie: De basiscatechese is er voor kinderen die in groep 7 en 8 van de basisschool zitten. Het Christelijk geloof wordt behandeld op een manier die kinderen van 10-12 jaar aanspreekt. Kinderen zijn op deze leeftijd erg leergierig, ook als het gaat om geloven en de kerk. Tijdens de bijeenkomsten leren ze over God, Jezus, de bijbel, de kerk, de Christelijke feesten en bespreken ze ook actuele maatschappelijke onderwerpen en andere wereldgodsdiensten. 
Opbouw: De basiscatechese wordt opgebouwd gedurende 2 jaar, verdeeld in 4 blokken. Een blok bestaat uit 6 tot 8 bijeenkomsten. Het 1e blok loopt van oktober tot en met november. Het 2e blok van januari tot ongeveer half maart. De kinderen komen 1 x per week bij elkaar. Dit kan bij de gespreksleider thuis zijn of in één van de ruimtes van de kerken. Elk jaar wordt afgesloten met een feestelijke kerkdienst. Na het volgen van 2 jaar basiscatechese krijgen de kinderen een certificaat uitgereikt.
Excursies: Elk jaar worden er naast de bijeenkomsten ook 3 excursies georganiseerd. Per blok is er een uitstapje naar bijvoorbeeld de Voedselbank, het Leger des Heils, een Rooms-Katholieke Kerk, de Koptische kerk of een synagoge. Aan het eind van het seizoen is er een grote excursie naar bijvoorbeeld het Joods Historisch Museum in Amsterdam. 
Aanmelden: Kinderen die in groep 7 zitten en lid zijn van de Herv. Kerk van Kapelle en de PKN Kapelle-Biezelinge krijgen begin september een uitnodiging per e-mail/brief. 
Heeft uw kind geen uitnodiging ontvangen (bijvoorbeeld omdat uw kind geen lid is van de gemeente, recent verhuisd is of een klas heeft overgeslagen), dan kunt u ook via onderstaande contactpersonen aanmelden. Er wordt ook altijd een oproep geplaatst in het kerkblad.
Wanneer kinderen zich hebben opgegeven, krijgen ze eind september een uitnodiging van hun leiding van het eerste blok, met de plaats en tijd van de lessen.
Informatie: zie de gids of kerkbladen

12b. 12+ groep
Om de week komen de jongeren van de 12+ bij elkaar. We praten, discussiëren en denken na over het geloof en over alledaagse dingen die ons bezig houden in het dagelijks leven. We wisselen een leuke/ontspannen groepsactiviteit af met een gesprek rondom een thema. Dit doen we op verschillende manieren, bijvoorbeeld met een quiz, korte filmpjes van Denkstof of een spel. We eten een paar keer in het clubseizoen samen.
Naast de vaste clubavonden helpen we ook mee met het ophalen van kerstbomen, het verkopen van spullen tijdens Actie Bamboes, gaan we met elkaar naar de EO-jongerendag, organiseren we een jeugddienst en houden we ter afsluiting een slotactiviteit. 
Ben jij tussen de 12 en 14 jaar en lijkt het je leuk om te komen kijken/meepraten?
Kom gezellig eens een keer langs, laat het ons dan even weten via e-mail: 
of spreek een van ons aan in de kerk.
Groetjes,
Jolanda Kranendonk, Miranda Witte, Maarten en Suzanne Klapwijk

12c. 14+ groep
De 14+ is de club voor jongeren in de leeftijd van 14 tot 16 jaar. Het hele jaar door hebben wij een leuk en gevarieerd programma waarbij het geloof, samen zijn en gezelligheid voorop staan. We doen elk jaar mee aan Sirkelslag en actie bamboes en we organiseren zelf een kerkdienst en het ouderendiner. Wij hebben één keer in de twee weken een clubavond op plein 5 en deze avonden zijn dus vaak een mix van gesprekken, spelletjes of iets organiseren. Maar we willen ook wel eens samen naar een kerkdienst gaan, samen eten of naar het strand. En afgelopen jaar hebben we zelfs een kamp gehad als afsluiting van het seizoen!
Intussen zijn wij uitgegroeid tot een groep van 15 jongeren met 4 leiding. Dus, ben je in de leeftijd van 14-16 jaar en heb je zin om eens te komen kijken? Je bent van harte welkom!
Barbara Kruijt, Anneke Kooman, Francis Paauwe, Roan Riedijk
e-mail:

12d. 16+ groep
In de 16+ groep komt de jeugd van 16 tot 21 jaar één keer in de twee weken op zondagavond bij elkaar in de 18-hoog ruimte in de Mozeskerk. De avonden starten om 19.30 uur en duren tot 21.00 uur.
De jongeren van de 16+ gaan in de zomervakantie een week op werkvakantie naar Hongarije. Dit doen we in samenwerking met de stichting Embrace. We klussen in woningen en houden een kinderkamp. 
Tijdens de 18-hoog avonden praten we over geloofsonderwerpen en bereiden we acties voor. Gedurende het jaar hebben we verschillende acties, waarmee we zoveel mogelijk geld proberen op te halen voor onze werkweek in Hongarije. We houden o.a. een kerstbomenactie en organiseren het kerktoren beklimmen op de Kapelse dag.
Ieder jaar bereiden we met onze groep ook een 16+ jeugddienst voor. 
Vind je het leuk om je met jongeren van jouw leeftijd gezellig bij elkaar te komen onder het dak van de kerk? Je bent welkom op een van onze clubavonden. De eerste keer dat we in het nieuwe jaar bij elkaar komen is op zondagavond 8 september om 19.30 uur in de Mozeskerk in 18-hoog.
Wil je meer informatie of heb je vragen? zie de gids of kerkbladen.
Leiding 16+ groep: Veronie van Eekelen, Dick-Jan de Lange, Javier en Christianne Arias
terug