14. Jaarthema Mozeskerk 14. Jaarthema Mozeskerk
Als Mozeskerk hebben we gekozen voor het jaarthema ‘Een goed verhaal’ in aansluiting op het landelijk jaarthema van de Protestantse Kerk. Een goed verhaal, dat willen we allemaal wel horen en vertellen. Voor een goed verhaal ga je eens goed zitten. Dat kan in de kerk de preek zijn, maar ook een meester of juf die goed kan vertellen, een cabaretier, of iemand die een goede lezing of TED-talk geeft. Een leven zónder goede verhalen kun je je nauwelijks voorstellen. Het verhaal van ieder mens doet ertoe. En het verhaal van een organisatie of bedrijf bepaalt, of mensen geboeid raken. De kracht van een goed verhaal zet mensen in beweging. 
Een mooi jaarthema dus voor de kerk. De kerk is een plek van verhalen. Van de Bijbel: Gods verhaal met mensen. We geloven dat dat een ‘goed verhaal’ is: de vertaling van evangelie. In de kerk klinken de Bijbelverhalen, die al jarenlang met je meegaan én de verhalen die je voor het eerst, of als níeuw, hoort. Het is een plek om je éigen verhaal te delen met anderen, om je verhaal kwijt te kunnen aan een luisterend oor, en een plek om eens aandachtig te luisteren naar het verhaal van een ander. De Mozeskerk gelooft dus in een goed verhaal: in kerkdiensten, in onderlinge gesprekken, in diaconale projecten, in de clubs van 18-hoog (12+, 14+, 16+) en in alles wat er nog meer gebeurt. Wíj kunnen allemaal meedoen én bijdragen aan een goed verhaal, ook in het komende jaar.
Als Mozeskerk hopen we voor komend jaar een divers programma aan te bieden, waarin ruimte is om verhalen te horen en te beleven, om met elkaar eigen verhalen te delen en te horen van anderen. Allemaal vanuit die levendige gemeente die leeft van een goed verhaal. Wees van harte welkom om mee te doen!

 
terug