zo 15 sep 2019  om 10:00 uur
Voorganger: ds. D. de Roest
Startzondag

STARTZONDAG: EEN GOED VERHAAL
Zondag 15 september vieren we met elkaar de start van het nieuwe seizoen en maken we een begin met het jaarthema: ‘Een goed verhaal’. We beginnen deze dag met een feestelijke kerkdienst. We lezen 1 Samuel 19; 11-17 over David die ontsnapt uit zijn eigen huis. Ook is er een bijzondere muzikale bijdrage.
Na de kerkdienst is er koffie met uiteraard iets lekkers en daarna volgt een potluck lunch. Het principe van zo’n lunch is inmiddels wel bekend: iedereen neemt iets mee, dat kunnen belegde broodjes zijn, een hartige taart, pannenkoeken etc. Voor drinken erbij wordt gezorgd. 
Tussen 13.00 en 15.00 uur is er keuze uit vier verschillende activiteiten:
Pubquiz (12+)
De pubquiz is een uit Engeland overgewaaid fenomeen, bedacht door cafébazen om wat meer publiek te trekken op rustige avonden. Bij een pubquiz worden teams gevormd die gezamenlijk een aantal vragen beantwoorden. Er zijn verschillende rondes met allerlei categorieën, waaronder ook een fotoronde en een muziekronde. Zo’n quiz kan natuurlijk ook prima in een kerk! De vragen zijn daar uiteraard op aangepast. Welk team heeft bijvoorbeeld de meeste bijbelkennis en weet alles over beroemde Kapellenaren.
Escaperoom (9+)
De escaperoom is erg populair de laatste tijd. Voor wie het niet kent: bij een escaperoom word je als team ‘opgesloten’. Om te ontsnappen moeten er puzzels worden opgelost, opdrachten uitgevoerd en sloten worden geopend. Dit lijkt vaak makkelijker dan het is, wie houdt zijn/haar hoofd koel en weet op tijd te ontsnappen? Net als David, die dankzij Michal kon ontsnappen aan Saul, gaan jullie proberen te ontsnappen uit 18-hoog. Alleen als je samenwerkt kan je de tijd stoppen en ontsnappen. Weet u bijvoorbeeld in welke Psalm "U nodigt mij aan tafel" staat? Dan staat u misschien al een stap voor op de rest.. 
Zeskamp (4+)
Voor de sportievelingen onder ons is er een zeskamp op de grote speelweide. Ook hier staat het werken in teamverband voorop. In zes verschillende spellen die snelheid, behendigheid en samenwerking vragen, nemen de teams het tegen elkaar op. De spellen zijn geschikt voor alle leeftijden.

Fietstocht (alle leeftijden)
Tot slot kunt u ook kiezen voor een fietstocht van zo’n 20 kilometer. Geen gewone tocht, maar een tocht die aansluit bij het thema ‘Een goed verhaal’. 

De pubquiz en de zeskamp vragen natuurlijk om publiek dat aanmoedigt! Als u liever niet mee doet met een van de activiteiten, bent u van harte welkom om er gewoon gezellig bij te zijn, samen een kopje koffie of thee te drinken en elkaar te ontmoeten. Rond 15.30 uur sluiten we het programma af met een hapje en een drankje en natuurlijk een prijsuitreiking.

Sing-in
Om 16.30 uur (inloop vanaf 16.15 uur) is er in de Hervormde kerk nog een Sing-in, ook daar bent u allen van harte voor uitgenodigd.
Omdat we graag van tevoren weten hoeveel mensen er komen lunchen en teams willen maken voor de verschillende activiteiten, werken we met een opgaveformulier. Dit formulier is bijgesloten bij deze Triade en er ligt ook een aantal exemplaren in de kerk. Voor een goede spreiding over de verschillende activiteiten vragen we u om een eerste en een tweede keuze door te geven. Aanmelden kan tot en met maandag 9 september. Inleveren in de hiervoor bestemde bus in de kerk of bij Mirjam Landegent.
Tot slot zijn we nog op zoek naar mensen die iets willen bakken voor bij de koffie. In de kerk ligt een lijst waarop u daarvoor kunt intekenen. Voor de zeskamp zoeken we zes vrijwilligers die een spel willen begeleiden. Opgeven hiervoor kan bij Suzanne Klapwijk.


Collecte 15 september

terug