Laatste nieuws PKN

Laatste nieuws PKN
 ... en raadt zang in kerkdienst volledig af. Aanleiding is de ‘Britse’ variant van het coronavirus en een incident met coronabesmettingen bij een zanggroep in Biddinghuizen en Julianadorp. (De situatie was daarbij overigens anders dan hoe het bij ons geregeld is, daar waren meer zangers die langduriger gezongen hebben.)
Het komt eropaan door het minimaliseren van fysieke contactmomenten en daarmee verbonden risico’s de verspreiding te vertragen zodat de overbelasting van onze ziekenhuizen en verdere zorginstellingen de komende tijd een minder dramatisch verloop krijgt dan we nu zien in het Verenigd Koninkrijk en Ierland.
Als kerkenraad geven we gehoor aan dit advies: met ingang van aanstaande zondag zal er geen zanggroep aanwezig zijn in de kerk.
Momenteel wordt er achter de schermen hard gewerkt aan alternatieven om de kerkdiensten muzikaal te ondersteunen. Hierbij kunnen we gebruik maken van orgel/pianospel in de dienst en van liederen uit o.a. het liedboek via filmpjes. Ook worden er voor komende zondag door gemeenteleden thuis liederen gespeeld/gezongen en opgenomen die tijdens de kerkdiensten getoond zullen worden.
We hopen deze situatie namelijk vooral ook te gebruiken om niet stil te zitten maar u als gemeente juist nog iets meer bij de diensten te betrekken. We zijn daarbij op zoek naar iedereen die zijn/haar talenten in wil zetten in de diensten. Als u of jij hieraan wil meehelpen: graag contact opnemen met ds. Douwe de Roest.
We hopen op uw begrip in deze.
Mocht u tips hebben of willen helpen, laat dit dan gerust weten aan een kerkenraadslid.
Hartelijke groet,
Kerkenraad Mozeskerk 
terug